Het volgende geef ik u graag ter overweging: Zodra de gemiddelde Nederlander aan zijn lichaam iets moet ondergaan, dan geeft hij zich graag in handen van een "specialist", of dit nu de kapper is voor zijn haar, de tandarts voor zijn gebit of de arts/specialist voor zijn lichaam. De gemiddelde Nederlander zal niet snel met een schaar in de hand voor de spiegel zijn eigen haar gaan knippen, met de "Black & Decker" en een diamantboor in zijn eigen kiezen gaan boren of met een mes in zijn eigen vlees gaan snijden.

Heel anders gaat de gemiddelde eigenaar of toekomstige eigenaar te werk m.b.t. zijn onroerende zaken. Hier heeft men blijkbaar al snel het gevoel zelf de "specialist" te zijn, terwijl de gemiddelde huiseigenaar niet meer dan 3x in zijn leven betrokken zal zijn bij het aan- en verkoopproces van onroerende zaken. In de huidige periode verandert er echter civiel- en publiekrechtelijk zoveel, dat de huidige makelaar ("de specialist") jaarlijks verplicht bijgeschoold moet worden om als makelaar te mogen blijven optreden. Men denkt vaak, dat de makelaar het even "makkelijk" verdient en 1 - 1,85% van de koopsom blijft toch een heel bedrag.

In de praktijk gebeurt het echter zelden dat bij de eerste bezichtiging al een definitieve beslissing wordt gemaakt. Het is vaak een proces dat zijn tijd nodig heeft en dus ook de tijd van de makelaar. De makelaar is een objectieve adviseur, die niet kan meebeslissen over de "kleur", maar wel af en toe op de rem moet trappen en steeds moet beoordelen of een koop- of verkoopbeslissing wel verantwoord is. Voordat er een beslissing wordt genomen gaat er heel wat research aan vooraf en uiteindelijk kan de makelaar in de onderhandelingen het verschil maken voor een paar duizend of zelfs tienduizenden euro's en zal hierbij bijna altijd de kosten terugverdienen.

Als freelance makelaar, onder auspiciŽn van een NVM-kantoor, ben ik al ruim 17 jaar betrokken bij vele aan- en verkopen op de Amsterdamse markt. Mocht u de intentie hebben een object aan te kopen of te verkopen en wilt u hierbij deskundig advies hebben, neem dan gerust vrijblijvend contact op.

 

 

 

 Schellenbach | Vastgoed - Bachstraat 15- 1077GE Amsterdam
(Bezoekadres) Mob.: +31-(0)6 14 36 44 00 - www.SchellenbachVastgoed.com
KvK: 34 21 21 00 - BTW nr. NL 001.28.702.B15

 

 Schellenbach | Vastgoed